Vanuit de Wijkkerkenraad

Toekomst

Maandag 27 juli 2020 hebben we als moderamen gesproken over hoe de toekomstige kerkdiensten en gemeenteactiviteiten er uit gaan zien. Het is ons doel om vanaf het nieuwe seizoen (in september) weer zoveel mogelijk gemeenteactiviteiten door te laten gaan. Maar bovenaan staat wel dat dit op een veilig manier moet gebeuren. Op dit moment is de onzekerheid nog te groot om alle genomen maatregelen op te heffen.

Huidige besluiten

Hieronder een overzicht van de besluiten die vanaf zondag 2 augustus 2020 in gaan:

  1. In de maand augustus zijn de kerkdiensten alleen via audio-verbinding te beluisteren via kerkomroep.nl, kerkradio (Zorgcentrum Uitzicht) en de USB-sticks. We doen ons best om de kerkdienst van 6 september 2020 live via video uit te zenden op YouTube.
  2. De ochtenddiensten van 10:00 uur zullen weer plaatsvinden in de Grote Kerk en worden toegankelijk voor maximaal 30 personen. Reserveren is verplicht, zie het gebruiksplan.
  3. De middagdiensten van 17:00 uur zullen nog steeds plaatsvinden in de Grote Kerk en worden toegankelijk voor maximaal 60 personen. Reserveren blijft verplicht, zie het gebruiksplan.
  4. Samen zingen doen wij zowel in de ochtend- als in de middagdienst nog steeds niet. Ondanks de afmeting van het kerkgebouw vinden wij op dit moment de risico’s te groot. Wij doen ons best om iedere dienst wel solisten te regelen.
  5. Iedere 3de zondag van de maand zal de middagdienst in de Bethelkerk plaatsvinden i.v.m. het gebruik van de Grote Kerk door wijkgemeente Centrum-West (Vesperdiensten). Deze middagdienst is niet toegankelijk voor gemeenteleden en enkel te beluisteren via het kanaal van de Bethelkerk op kerkomroep.nl. Zoals gebruikelijk werkt de kerkradio in Uitzicht niet met het uitzenden vanuit dit kerkgebouw.

Wij begrijpen dat het wellicht een teleurstelling is dat vanaf augustus er even geen video-opnamen beschikbaar zijn. Hopelijk maakt het ‘open stellen’ van de ochtenddiensten, door middel van reservering, dat toch voldoende mensen de dienst kunnen meebeleven.

Wij wensen jullie allemaal een goede zomer toe! Dit betekent niet dat de wijkkerkenraad er niet meer is. Het moderamen blijft actief overleggen.