Op 29 juli 2022 hebben wij als wijkgemeente het blijde nieuws mogen ontvangen dat ds. G.J. (Geert) van Meijeren uit ‘s-Graveland het beroep heeft aangenomen. Wij zijn dankbaar dat Geert dit heeft mogen doen en bovenal willen we God danken dat Hij na ruim vier jaar ons weer een herder en leraar schenkt.

Wilt u Geert zelf bemoedigen en bedanken dan kan dit door een berichtje te sturen naar familie Van Meijeren via gjvanmeijeren@gmail.com of per postadres Noordereinde 12, 1243 JG ’s-Graveland.

Hieronder kun je meer lezen over Geert.

ds. Geert van

Meijeren

Ds. Geert van Meijeren is 36 jaar en sinds 2014 getrouwd met Machteld. Samen met hun kinderen Sara (4) en Casper (2) wonen zij in Noord-Hollandse dorp ’s-Graveland (gemeente Wijdemeren), net buiten Hilversum.

Studie en loopbaan

Na een bachelor-studie Religie & Theologie in Utrecht heeft Geert een master gedaan in de ‘Wortels en ontwikkeling van het Christendom’ met een specialisatie in Postmoderne Filosofie. Vervolgens heeft hij een half jaar het Erasmusprogramma aan de Charles University in Praag gevolgd. Daarna is hij gestart aan de master tot Gemeentepredikant in Utrecht. Tijdens de eerste master heeft Geert als missionair trainee gewerkt in de Protestantse Gemeente Jacobikerk in Utrecht. Hij hielp hierbij in het opzetten en organiseren van cursussen, debatten en activiteiten voor een breed publiek.

Vanaf december 2013 was Geert voor drie jaar via de mobiliteitspool gedetacheerd als predikant in de Hervormde Gemeente ’s-Graveland. Eind 2016 is hij door deze gemeente beroepen tot predikant in vaste dienst. Tot op dit moment mag hij hier als gemeentepredikant dienen.

Sinds september 2021 volgt Geert een opleiding aan de Blikverruimers Academie. Deze instelling bereidt jonge mensen voor om de toezichthouders van morgen te worden. Dit doen zij door inhoudelijk op te leiden, in contact te brengen met ervaren toezichthouders en – waar mogelijk – je als trainee deel uit te laten maken van een Raad van Toezicht of Commissarissen.

Verdere kennismaking

Als beroepingscommissie en wijkkerkenraad denken wij dat Geert voor onze wijkgemeente de predikant kan zijn die wij op dit moment nodig hebben. Zijn rustige en nuchtere karakter kan ons helpen in deze tijd waarin de toekomst van de Protestantse Gemeente Vlaardingen aandacht vraagt. Geert houdt van de kerk en de gemeente als plek waar God dichtbij kan komen en waar wij leren leven met Hem en met elkaar.

Natuurlijk valt er nog veel meer over Geert te vertellen. Dit kunnen Geert en Machteld het beste zelf vertellen.

Online media

Hieronder zijn enkele video’s en een interview opgenomen. Uiteraard zijn er online nog veel kerkdiensten te vinden. Mocht je zelf op internet gaan zoeken naar informatie of kerkdiensten is het goed te weten dat er meerdere predikanten zijn in de familie van Meijeren:
Vader | K. (Klaas) Van Meijeren, Predikant Missionaire Toerusting IZB
Oom | G. (Gerrit) van Meijeren, classispredikant Zuid-Holland Zuid
Neef | G.M. (Thijs) van Meijeren, Hervormde Wijkgemeente Pniël te Zeist

Video’s
Klik op de afbeelding om de preek te beluisteren.
De beelden zijn eigendom van HG ‘s-Graveland
Ds. Geert van Meijeren spreekt een avond van de Daniel Stalpaert Stichting aan elkaar. Deze stichting haalt o.a. geld op voor het onderhoud van het kerkgebouw en de pastorie.
Interview

In november 2021 gaf ds. Geert van Meijeren een interview voor de ‘Company of preachers’ een initiatief van IZB-Areopagus.

Laatste update: 9 augustus 2022