Op deze pagina vindt u informatie over het beroepingswerk van onze wijkgemeente.

Beroep Albert Jan Treur

De wijkkerkenraad is verheugd u en jou te kunnen meedelen dat op 5 juni 2021 als predikant voor onze wijkgemeente is beroepen prop. A.J.R. (Albert Jan) Treur uit Vinkeveen.

Wij wensen het Albert Jan, Irene, Daan, Thijs & Lieke Gods Zegen in deze drukke en spannende fase! Wij bidden dat jullie Gods leiding mogen ervaren naar de plek die Hij voor jullie op het oog heeft en dat jullie rust mogen vinden in deze uiteindelijke beslissing!

De bedenkperiode loopt af op 26 juni 2021.

Dank & bid mee voor:

  • Dank voor de mogelijkheid dat wij een beroep kunnen uitbrengen op Albert Jan Treur
  • Bid voor Albert Jan, Irene, Daan, Thijs & Lieke in deze spannende tijd met zoveel verschillende beroepen uit verschillende gemeenten
  • Bid voor goede ontmoetingen in de kennismakingsperiode

Wie is Albert Jan?

Albert Jan is 38 jaar en geboren in Wilnis maar woont nu in Vinkeveen. Hij is getrouwd met Irene en samen hebben zij 3 kinderen Daan (16), Thijs (15) en Lieke (11). Van jong af aan wilde Albert Jan al predikant worden. Tijdens zijn (deeltijd) studie is Albert Jan samen met Irene werkzaam geweest als kostersechtpaar in Waverveen. Later is hij aan de slag gegaan als geestelijk verzorger, cliënten-vertrouwenspersoon en klachtenfunctionaris bij Ons Tweede Thuis, een grote zorgorganisatie die zich op allerlei manieren inzet voor jong en oudere mensen die extra zorg nodig hebben. Irene werkt parttime in een huisartsenpraktijk.

Albert Jan is voor ons geen onbekende predikant. Al een aantal jaren gaat hij met regelmaat in onze diensten voor. Met zijn aansprekende manier van preken, passend bij vandaag de dag weet hij de gemeente van jong naar oud en door alle verschillen heen te bereiken. In de ontmoetingen hebben wij Albert Jan en Irene leren kennen als realistische en sociale mensen die met beide benen in de samenleving staan. Echte ‘mensenmensen’ met gevoel voor menselijke verhoudingen. Zoekend naar een balans tussen gevestigde waarden en functionele vernieuwing maar daarbij de onderlinge verbondenheid en samenwerking niet uit het oog verliezen. Een goede match voor Vlaardingen!

Kennismaking

Op zondag 20 juni 2021 hebben wijk als wijkgemeente kennis gemaakt met familie Treur. We mogen terugkijken op een mooie dienst en fijne gesprekken.

Mocht je het live-interview willen terugkijken kun je contact opnemen met de scriba.

Preken

Hieronder kun je enkele preken bekijken en beluisteren die Albert Jan het afgelopen jaar heeft gehouden:

Wie is onze naaste?
Kom neem, en leer van mij
Nog heel even en dan…

Sommige beelden zijn niet het eigendom van wijkgemeente Grote Kerk Vlaardingen maar dankzij openbare beelden van gemeenten in Amersfoort en Hagestein gebruikt.

Laatste update: 21 juni 2021