dec
3
zo
Zondagochtenddienst @ Rehobothkerk
dec 3 @ 11:00
Voor de duidelijkheid hieronder de manieren om de middagdiensten te volgen:
 • In de kerk zelf
 • De video-opname van de dienst via youtube.com
 • De audio-opname van de dienst via kerkomroep.nl
 • Live-audio via KerkWebRadio (kastje thuis) & de kerkradio in Uitzicht
Zondagmiddagdienst @ Rehobothkerk
dec 3 @ 17:00
Voor de duidelijkheid hieronder de manieren om de middagdiensten te volgen:
 • In de kerk zelf
 • De audio-opname van de dienst via www.kerkomroep.nl
 • Live-audio via KerkWebRadio (kastje thuis) & de kerkradio in Uitzicht
Jeugdclub @ De Dijk
dec 3 @ 19:30

High Tea Honk
Zaterdag 4 november organiseren we met de Jeugdclub een High Tea in het honk en we zouden het erg leuk vinden als jullie van de gemeente er ook bij zijn!

Jullie zijn welkom vanaf 20.00 op de Dijk en we willen uiterlijk om 20.30 beginnen. Laat even weten of u erbij bent. Als u iets lekkers mee wilt nemen mag dat natuurlijk, maar dit is geheel vrijblijvend.

Opgeven kan bij Annabelle of Nienke en laat dan ook gelijk even weten of u iets meeneemt.

Tot zaterdag!


Jeugdclub

Hallo allemaal! Komende zondagavond gaat het bij de jeugdclub over bijbellezen. Waarom doe ik dat? En is het eewenoude Woord van God nog relevant voor jouw leven van vandaag? We beginnen om 19.30 in de Dijk, wees erbij!

dec
6
wo
KoffieOchtend Open Huis @ Open Huis
dec 6 @ 10:00 – 12:00

Koffieochtend in het Open Huis

Vanaf woensdag 11 januari a.s. kunt u weer op bezoek komen in het Open Huis, Zomerstraat 18.

Elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur staan de koffie en thee klaar.


Ook in 2023 hopen we door te gaan met onze maandelijkse koffiemorgens. De eerste is op a.s. donderdag 12 januari. Spreekster is Dinie Stortenbeker.

Zoals inmiddels wel bekend is wordt de koffiemorgen gehouden in de Bethelkerk, Burg. Verkadesingel, waar u vanaf 9.00 uur welkom bent en de koffie en thee al voor u klaar staan. Om 9.30 uur wordt de morgen geopend. Einde: ongeveer half twaalf. Meer info: Annelies Sondorp, tel. 474 40 33.

Weet dat u hartelijk welkom bent. Dat geldt natuurlijk ook voor diegenen, die nog nooit op onze koffiemorgens geweest zijn en voor de eerste keer bij ons te gast zijn!

We hopen tot ziens op de tweede donderdag in het nieuwe jaar.
Namens het team, Franny Treurniet (tel. 475 07 57)

 

Inspiratie – Windwijzer @ De Windwijzer
dec 6 @ 20:00 – 22:00

Op zoek naar nieuwe inspiratie?
In september starten we in de Windwijzer met twee nieuwe activiteiten rondom Zin op Zondag, die maandelijks terugkeren: “Het verhaal vooraf” en “Het vervolg”.

Activiteiten voor verkenning en verdieping van het thema van de lezing op Zin op Zondag. De activiteiten zijn los van elkaar te bezoeken. Het blijft dus ook mogelijk om alleen de lezing op Zin op Zondag te bezoeken.

In komende Onderweg kan je er meer over lezen. We lichten nu alvast een tipje van de sluier op over de eerste bijeenkomst van “Het verhaal vooraf” op woensdag 6 september van 20.00- 22.00 uur in de Windwijzer.

Ben jij daar bij?

 

Het verhaal vooraf: Geloven in vrede en verzoening
Bij het verhaal vooraf verkennen we het thema van Zin op Zondag aan de hand van een Bijbelverhaal én ons eigen verhaal. In maand de september staat het thema geloven in vrede en verzoening centraal: de mogelijkheid van een ontmoeting na strijd of een conflict.
Welke ruzies en conflicten kennen wij in ons eigen leven? En wat is er nodig om tot vrede en verzoening te komen? Tijdens de bijeenkomst gaan we hierover met elkaar in gesprek en putten wij uit de Bijbel als inspiratiebron. We kijken met elkaar naar het Bijbelverhaal over Jakob en Ezau. Twee broers die na een conflict ieder hun eigen weg gaan én tot verzoening komen. Welk licht werpt het Bijbelverhaal over Jakob en Ezau op dit thema?

Van harte welkom op woensdag 6 september van 20.00-22.00 uur in de Windwijzer. Graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl. Voor de koffie/ thee vragen we een bijdrage van €2,50. Voor meer informatie kan je contact opnemen met hannekeblom@dewindwijzer.nl.

Tijd voor een feestje? @ De Windwijzer
dec 6 @ 20:00 – 22:00

Binnenkort zijn er een tweetal avonden over advent en kerst in de Windwijzer voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze christelijke feesten. Veel mensen ervaren de feestdagen als een hoogtepunt van hun geloof. Maar wat vieren we eigenlijk precies?

Op woensdag 6 en 20 december gaan we van 20.00 uur tot 22.00 uur met elkaar op onderzoek uit en gaan we iets proeven we van eeuwenoude levenswijsheden.

Wat kan je verwachten?

Mooie ontmoetingen, interessante gesprekken én gezelligheid. We praten over het leven, het christelijk geloof en over onze eigen keuzes. Daarbij staat openheid en respect voor elkaars mening voorop. Deelname is gratis. Je bent van harte welkom om mee te doen!
Een hartelijke groet, Hanneke Blom

dec
8
vr
Vrijdagavondclub @ Het Jeugdhonk aan De Dijk
dec 8 @ 19:00 – 20:30

Vrijdagavondclub start weer op 1 september

Voor wie? Iedereen uit groep 7 of 8 van de basisschool of klas 1 of 2 van de middelbare school.
Waarvoor? Een leuke tijd met elkaar. Serieus, maar niet saai. Gek, maar verder heel gewoon. Goede gesprekken en leuke spellen.
Waar? Het Jeugdhonk aan De Dijk.
Hoe laat? 19.00 – 20.30 uur.
Wie heeft de leiding? Arie en Arie (Van Keulen/de Wild) en misschien jij als onze nieuwe collega-leider? Geef je direct op via ons.

Tot vrijdag!

dec
10
zo
Doopdienst @ Rehobothkerk
dec 10 @ 11:00

Op zondagochtend 10 december is er een doopdienst. In deze dienst wordt in ieder geval Jeftha Nagel gedoopt.

Wil jij jezelf of je kind laten dopen? Neem dat contact op met Geert of de scriba.

Zondagochtenddienst @ Rehobothkerk
dec 10 @ 11:00
Voor de duidelijkheid hieronder de manieren om de middagdiensten te volgen:
 • In de kerk zelf
 • De video-opname van de dienst via youtube.com
 • De audio-opname van de dienst via kerkomroep.nl
 • Live-audio via KerkWebRadio (kastje thuis) & de kerkradio in Uitzicht
Kliederkerk 10 december
dec 10 @ 14:45 – 17:00

Op zondag 10 december is er weer Kliederkerk in de Windwijzer. 

Het thema is: Heb je plaats voor iets nieuws?

Je bent van harte welkom vanaf 14:45 uur.  Met elkaar gaan we weer op een creatieve

 manier aan de slag met een Bijbelverhaal. Dit keer gaat het over het kerstverhaal. De nieuwe wereld is onderweg. Echt letterlijk onderweg, op reis. En is er wel plaats? Heb je plaats voor iets nieuws? 

We beginnen de Kliederkerk met verschillende activiteiten om het thema te ontdekken. We gaan spullen voor het decor van het kerstverhaal knutselen. Vervolgens gaan we met zijn alleen het kerstverhaal ook echt beleven. Na het kerstverhaal is er eten genoeg en sluiten we de middag samen af.

Locatie: De Windwijzer, Schiedamseweg 95, 3134 BD Vlaardingen

Tot dan!