Het kerkgebouw van onze wijkgemeente is de Grote Kerk aan de Markt. De Grote Kerk domineert al eeuwen het beeld van Vlaardingen. De kerk staat op een eeuwenoude religieuze plek. Mogelijk was al in de 8e eeuw op deze verhoogde plek in het landschap een kerk, gewijd aan Willibrordus, te vinden. Het eerste stenen kerkgebouw werd in de 12e eeuw gebouwd. In de eeuwen die volgden werd het kerkgebouw met de toren vele malen uitgebreid en heropgebouwd na onder andere een grote stadsbrand in de 16e eeuw en na ernstige verzakkingen. Zo moest de toren zelfs geheel worden afgebroken in de 18e eeuw.

In 17e en 18e eeuw (1744) kreeg het gebouw zijn uiteindelijke vorm: een sober en strak vormgegeven driebeukige hallenkerk met ingebouwde toren. Tussen 1969 en 1973 werd de kerk grondig gerestaureerd. Hierbij is het interieur sterk gewijzigd. Zo werden de banken vervangen door houten stoelen met rieten zitting en werd de 19e eeuwse preekstoel vervangen door een exemplaar uit een kerk in Den Haag. De laatste jaren hebben de houten stolen plaatsgemaakt voor praktische stoelen die makkelijker te verplaatsen zijn voor evenementen.

De toren is eigendom van de gemeente Vlaardingen. De Grote Kerk is een rijksmonument.

Voor kleinere bijeenkomsten is het wijkgebouw de Dijk aan de Maassluissedijk 5 – 7A beschikbaar. Tevens beschikt de gemeente over een Open Huis te vinden aan de Zomerstraat 18.