Paasspeurtocht: ‘Op zoek naar het Paasverhaal’

Tijdens eerste en/of tweede Paasdag 2021 is er speciaal voor alle kinderen van de kinderdienst een bijzondere speurtocht in de wijk Ambacht Vlaardingen te doen. Zo kun je samen met je (eigen) familie op zoek gaan naar het Paasverhaal.

Vindt hier alle informatie.

Kinderdienst – update maart 2021

In overleg met de leiding van de Kinderdienst is besloten om helaas nog geen fysieke bijeenkomst Kinderdienst te organiseren.

Op scholen gaan kinderen in gescheiden clusters naar school om de kans op besmettingen te verkleinen. Als een kind of leerkracht klachten krijgt of positief test moet het gehele cluster in quarantaine. Omdat kinderen van de Kinderdienst van verschillende scholen en uit verschillende clusters komen vinden wij het risico te groot.

Iedere maand wordt opnieuw bekeken wat er mogelijk is. Het kindermoment tijdens de kerkdienst op zondagochtend blijft en zal het huidige thema kort behandelen. Ouders blijven het thuismateriaal betreffende het thema wekelijks ontvangen via de Whatsapp Groep waarmee het thema met kind kan worden doorgenomen. Ook is de leiding sinds een aantal weken begonnen met een kort filmpje maken over het thema voor de kinderen waarvan de link ook in de WhatsApp groep wordt geplaatst.

Kinderdienst

Kinderen zijn de toekomst van onze gemeente. Als leiding, maar hopelijk ook als gemeente, willen we ‘onze’ kinderen graag onderwijzen in de Bijbel en laten groeien in hun persoonlijk geloofsleven. Om dit te bereiken hebben wij een enthousiast leidingteam die samen met de hulpleiding wekelijks de lessen voorbereiden. Het enthousiaste leidingteam bestaat uit: Margreet, Cora, Esther, Frank, Mariska, Saskia, Elina, Marvin, Wendy, Esther en Maaike.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven? Ontvang onze maandelijkse digitale nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar kinderdienst@grotekerkvlaardingen.nl

Bijbel Basics

Er zijn drie verschillende groepen:

  • groep 1: van 4 t/m 6 jaar (kleuterklassen basisschool)
  • groep 2: 7 t/m 9 jaar (klassen 3, 4 en 5 basisschool)
  • groep 3: 10 t/m 12 jaar (klassen 6, 7 en 8 basisschool)

Wij maken sinds seizoen 2019-2020 gebruik van Bijbel Basics, het kindernevendienst-programma van het Nederlands Bijbelgenootschap waarin de Bijbel én het kind centraal staan.

Klik hier voor de huidige onderwerpen en bijbelteksten.