Zondagsbrieven 2020
Digitale adventskalender

Zoek je nog een manier om dagelijks met advent bezig te zijn? En is je telefoon bij je in de buurt? De predikanten en kerkelijk werkers van de Protestantse gemeente te Vlaardingen starten een ‘adventskalender’ via whatsapp. Iedere dag wordt door een van ons een tekst, een gebed, een lied, een muziekfragment op de kalender gezet. We beginnen hiermee de eerst advent, zondag 29 november. Wil je iedere dag in adventstijd een bijdrage ontvangen, maak dan gebruik van de volgende link: https://chat.whatsapp.com/JDaNKGyPXNXCoQurVZNGrU

Speculaasactie St. Ontmoeting

Helaas kon de jaarlijkse geranium-actie afgelopen voorjaar niet doorgaan vanwege het coronavirus. Daarom zijn we blij dat we nu de speculaas-actie mogen houden. Heerlijke speculaas voor een goed doel. Stichting Ontmoeting doet veel voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare mensen in de samenleving. Doordat in deze moeilijke tijd er minder geld binnenkomt is deze actie zeker nodig.

De speculaas – à € 2,50 per pak en 3 pakken voor 6 euro – kan bij u worden thuisbezorgd.

U kunt ook zelfgemaakte jam à € 2,00 bestellen.

Rika Alderliesten,

Bloemenactie

Ik volg sinds dit jaar de opleiding commerciële economie in Leiden. Voor het vak sales heb ik de opdracht gekregen om voor een goed doel naar keuze geld op te halen. Ik en een paar medestudenten doen dat voor de Edwin van der Sar foundation. De Edwin van der Sar Foundation zet zich in voor mensen met hersenletsel. Doormiddel van hulp te bieden op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. Wij willen graag op een creatieve manier geld ophalen dus hebben wij een bloemenactie bedacht, namelijk een bosje witte gladiolen voor 5 euro.

Als u in Vlaardingen en Schiedam woont kom ik ze dinsdag/woensdag persoonlijk bij u langs brengen.

Als u interesse heeft stuur me dan een bericht. Uw steun wordt erg op prijs gesteld!

Met vriendelijke groet, Miles Zeilstra

Kindertehuis Roemenië

We hebben weer heerlijke erwtensoep, ambachtelijk gemaakt en ingevroren in emmertjes van 1 liter. Kosten zijn € 4,00 /emmer en de soep wordt bij u thuis gebracht.

Louise en Koos Kesseboom

Kerstartikelen bij de Amnesty-groep

Het huis gezellig maken, een kaartje sturen om mensen te laten weten dat je aan hen denkt. Het is dit jaar misschien wel belangrijker dan ooit. U zult ons dit jaar niet vinden op kerstmarkten of in kerken. Dat is allemaal niet mogelijk. Natuurlijk kunt u artikelen bestellen via de webshop van Amnesty International, alleen daar merken we als plaatselijke groep niet veel van. Wij ontvangen namelijk een percentage van de verkoop van artikelen die via ons worden gekocht. Op die manier kunnen we onze activiteiten financieren. In aanloop naar het 50-jarig bestaan van Amnesty Vlaardingen in 2021 is dat wel zo fijn.

Daarom zouden we het geweldig vinden als u bij ons bestelt. Wij brengen de artikelen bij u thuis! In diverse kerken liggen de cadeaugidsen, waarin u kunt zien wat er allemaal beschikbaar is. U kunt ook een kijkje nemen op de webshop van Amnesty. Via de plaatselijke site www.amnesty.vlaardingen.nl/contact kunt u de bestelling plaatsen. Sfeer maken, wensen sturen en tegelijk bijdragen aan mensenrechten: een mooie combinatie!

Amnesty International Vlaardingen, Ineke Nieuwstraten

Online bijbelkring ‘de Ontmoeting’

Een online bijbelkring lijkt wat onwennig maar het was fantastisch om verschillende gemeenteleden te ontmoeten en bij elkaar in de studeer- of woonkamer te ‘zitten’. De bijbelkring is onder leiding van Bas Gravendeel en Jan Klugkist iedereen is welkom.

3 november 20.30 uur is de volgende kringavond. We zullen starten met het studieboekje van Ds J. Eschbach over ‘Leven door de Geest’. Wil je ook deelnemen of gewoon eens meekijken? Zet een lekkere kop koffie of thee voor jezelf en stuur een email naar Jan Klugkist. We zien je graag!

Krista van Kampenhout

Gereformeerde Zendingsbond

In de komende weken kunt u/kan jij het nieuwe dagboek “Een handvol koren“ 2021 van de GZB bestellen. Het dagboek geeft voor elke dag twee overdenkingen met dezelfde indeling als in 2020. Aan het dagboek is meegewerkt door predikanten, door zendingswerkers en door mensen uit het jongerenwerk. De prijs is € 12,50. Door de GZB zal van dit bedrag €8,00 bestemd worden voor het Bijbelhuis in Antwerpen. Aan hen die in 2020 een dagboek hebben, zal binnenkort gevraagd worden of zij ook voor 2021 een dagboek wensen te bestellen. Wilt u / wil jij voor het eerst bestellen, bel dan naar A. van den Akker. U kunt uw bestelling ook doorgeven aan mevrouw. Carla op den Brouw of aan Henk v.d. End.

De bedoeling is de bestellingen in de loop van november en/of in december bij u thuis te bezorgen. U kunt dan contant betalen of €12,50 overmaken op rekening NL43 INGB000397918 van Gereformeerde. Zendingsbond afd. Vlaardingen.

Gebruiksplan erediensten

Wij vragen alle gemeenteleden het gebruiksplan te lezen. Ook wanneer je niet van plan bent een dienst te bezoeken. Het is belangrijk dat je van deze informatie op de hoogte bent. Vragen of opmerkingen kun je via de scriba laten weten.

Gebruik De Dijk

In overleg en verplichte reservering is de Dijk ook te gebruiken voor Bijbelkringavonden of andere samenkomsten van gemeenteactiviteiten tot 15 personen. Omdat veel afhangt van de planning kun je hier contact over opnemen met de scriba.

Pastoraat

Omdat we elkaar nu minder ontmoeten, willen wij het toch zo goed mogelijk laten verlopen. Vergeet u ons niet op de hoogte te brengen van zaken van u of van een ander die belangrijk zijn voor het pastoraat?

Het op bezoek komen is nu moeilijk voor ons allemaal. Maar wij kunnen u wel op een andere manier benaderen, dat geldt ook als u eventueel ds. L.J. Scholten telefonisch zou willen spreken. Als u een voorbede zou willen, geeft u dat dan tot zaterdagmorgen aan Lia of Peter door. Onze telefoonnummers staan boven aan de zondagsbrief.

Zorg voor Elkaar

De wijkkerkenraad wil u oproepen om juist in deze tijd voor elkaar als gemeenteleden te zorgen. Onze wijkgemeente bestaat voor een aanzienlijk deel uit de extra kwetsbare doelgroep voor het corona-virus. Zeker gemeenteleden met weinig kennissen of familie kunnen extra aandacht gebruiken in een tijd waarin sociaal contact wordt beperkt. Neem uiteraard wel de voorzorgsmaatregelen in acht zoals het RIVM voorschrijft. Een telefonische check-up is een goed alternatief.

Krijtstrepen 2030

Zoals u weet heeft in het najaar van 2019 de Algemene Kerkenraad (AK) van de PGV de wijkkerkraden en de Windwijzer de opdracht gegeven om een antwoord te vormen op de ‘notitie Krijtstrepen 2030’. Dit antwoord is via verschillende processtappen gevormd en op 24 december 2019 verstuurd aan de AK. Daar wordt het nu verder behandeld. U kunt het antwoord van onze wijkgemeente inzien.