Wanneer:
18 september 2023 @ 19:30
2023-09-18T19:30:00+02:00
2023-09-18T19:45:00+02:00
Waar:
De Windwijzer
Schiedamseweg 95
3134 BD Vlaardingen

PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen heeft een opvallend programma voor komende Vredesweek, een vredesweek met een ander geluid, ook door de keuze voor het thema “Geen vrede met oorlog”.
Het complete programma vind u hier: vredesweek.nl/ambassades/ambassade-vlaardingen

Speciaal noemen we de lezing: “Geen Vrede met oorlog” door David de Beer, maandag 18 september, 19.30 uur in De Windwijzer.
David de Beer is voorzitter van PAX Ambassade van Vrede en bekend voor zijn werk als consultant postconflictvredesopbouw. Voor organisaties zoals de EU en de VN was en is hij nog steeds betrokken bij vredesmissies in landen waar oorlog recentelijk is afgelopen. David heeft voorbije maanden voor PAX Ambassade van Vrede bijna dagelijks wereldwijde berichtgeving over de oorlog Oekraïne verzameld. Dat er sinds de Russische inval op 24 februari 2022 een oorlog in Oekraïne woedt, is maar een deel van het verhaal. In werkelijkheid is dit een oorlog die internationaal ook ver van de slachtvelden slachtoffers maakt. In het kader van de Vredesweek vertelt David de Beer over de achtergronden.

Als afsluiting van de vredesweek is er een vredeswandeling op zondag 24 september. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de historische zitmuren aan de Hoflaan en gaat naar de tijdelijke wijk voor Oekraïense vluchtelingen Mrija. Deze naam betekent ‘droom’. Onderweg is er aandacht voor crisisgebieden in de wereld, en aan het eind
voor het vreedzame moois dat deze gebieden daarnaast óók hebben. Meedoen is gratis, het enige dat gevraagd wordt is een open hart…

Graag vooraf aanmelden via:
ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl